Over ons

Over ons: 4RISK is een ervaren organisatie die landelijk actief is op het gebied van omgevingsrisicomanagement voor bouw-, infrastructuur- en civieltechnische werkzaamheden. Met een unieke combinatie van diensten biedt 4RISK het complete proces van preventie tot communicatiemanagement aan opdrachtgevers.

Onze aanpak

Een nieuwe benadering van omgevingsrisico

Vroeger bestond het beheersen van omgevingsrisico’s voornamelijk uit het uitvoeren van vooropnames om vast te stellen of schade vóór of na een bouwproject was ontstaan.

In de bouwsector is de prijs vaak doorslaggevend, met enkele uitzonderingen daargelaten. Grote bouwbedrijven en overheidsinstanties spelen vaak de rol van opdrachtgever en hechten veel belang aan omgevings-risicomanagement, met name wat betreft aansprakelijkheid en reputatieschade. Kleine aannemers en onderaannemers daarentegen beschouwen risicomanagement vaak als een sluitpost en reserveren hiervoor een krap budget.

Op basis van 20 jaar ervaring concludeert 4RISK dat de inventarisatie van risico’s en het beheer van schadedossiers vaak ontoereikend is. Hierdoor wordt er vaak onvoldoende budget gereserveerd bij het aannemen of uitbesteden van een project. Dit leidt tot onverwacht hoge kosten tijdens het project. Door te investeren in omgevingsrisicomanagement kan dit worden voorkomen.

Bekijk hier onze certificeringen.

4Risk afbeeldingen in groep

Waar wij voor staan

Missie en visie

In de bouw, infra en civiele techniek streven wij naar een betrouwbare relatie met partners en opdrachtgevers. Samen werken we aan duurzame, veilige en kostenefficiënte oplossingen. Dit doen we door integraal geotechnisch advies en onderzoek te bieden, ontwerp te verzorgen van onze zuster-onderneming IFCO en preventief omgevings-risicomanagement uit te voeren. Ons doel is om partners en opdrachtgevers te adviseren over duurzaamheid, omgevingsbehoud en het vermijden van kosten en imagoschade.

Bekijk hier onze partners.

Trends

Trends in de branche

Risicomanagement wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad in de bouw-, infra- en civiel-technische sector. Het wordt zelfs als sluitpost behandeld.

Onverwachte aansprakelijkheids-kosten zijn tegenwoordig echter een aanzienlijke post die niet begroot wordt. Een grondige en doordachte aanpak van omgevingsrisico-management kan aanzienlijke positieve gevolgen hebben, zoals besparingen op eigen risico, een positieve houding van de omgeving en een verbeterd imago van uw organisatie. De expertise van 4RISK bieden dan ook veel toegevoegde waarde.

Samen met onze klanten maken we omgevings-risicomanagement inzichtelijk, inclusief mogelijke faalkosten. Bij het inschrijven, aannemen of uitbesteden van een project.

Onze klanten zijn onze ambassadeurs

Wij zijn geen doorsnee ingenieursbureau, maar werken intensief samen met onze opdrachtgevers en netwerk om gestelde doelen te behalen. Dit resulteert in leerzame en geslaagde bouwprojecten en uitdagende vraagstukken.

Geen klant en bouwproject is hetzelfde. En dat maakt ons werk nu juist zo leuk! Door een hechte samenwerking bouwen we kennis met elkaar op, waarmee we nieuwe complexe projecten met elkaar nog duurzamer en kosten en faal reducerend inzetten. Wij zijn trots op onze ambassadeurs en wat wij samen met hen bereiken.

Waarom samenwerken met 4RISK?

Door opname in het 4RISK Preventieplan kunnen mogelijke problemen met de omgeving in een vroeg stadium worden voorkomen. Ons deskundige team identificeert samen met u de knelpunten op hoog niveau. Zo ontwikkelen we gezamenlijk maatwerk omgevingsrisicomanagement voor elk project. Met dit preventieplan kunnen bijvoorbeeld faalkosten inzichtelijk worden gemaakt of besparingen worden gerealiseerd.

Samenwerken met 4RISK leidt tot een beter imago en een sterke juridische positie voor uw organisatie.